Для ТЕБЯ - христианская газета

Заздрість
Проповеди

Начало О нас Статьи Христианское творчество Форум Чат Каталог-рейтинг
Начало | Поиск | Статьи | Отзывы | Газета | Христианские стихи, проза, проповеди | WWW-рейтинг | Форум | Чат
 


 Новая рубрика "Статья в газету": напиши статью - получи гонорар!

Новости Христианского творчества в формате RSS 2.0 Все рубрики [авторы]: Проза [а] Поэзия [а] Для детей [а] Драматургия [а] -- Статья в газету!
Публицистика [а] Проповеди [а] Теология [а] Свидетельство [а] Крик души [а] - Конкурс!
Найти Авторам: правила | регистрация | вход

[ ! ]    версия для печати

Заздрість


Кажуть, що національною “твариною” українців є жаба. Мається на увазі, що дуже часто нас “душить жаба”, тобто ми заздрим.
Не хочу проклинати українців, вірячи цьому, але правдою є те, що заздрість і насправді є дуже “популярною” серед людей.
Перше вбивство на землі було вчинено із-за заздрості. І то не просто вбивство, але брат вбив брата.
“І сталось по деякім часі, і приніс Каїн Богові жертву від плоду землі. А Авель, він також приніс від своїх перворідних з отари та від їхнього лою. І зглянувся Господь на Авеля й на жертву його, а на Каїна й на жертву його не зглянувся. І сильно розгнівався Каїн, і обличчя його похилилось. І сказав Господь Каїнові: Чого ти розгнівався, і чого похилилось обличчя твоє? Отож, коли ти добре робитимеш, то підіймеш обличчя своє, а коли недобре, то в дверях гріх підстерігає. І до тебе його пожадання, а ти мусиш над ним панувати. І говорив Каїн до Авеля, брата свого. І сталось, як були вони в полі, повстав Каїн на Авеля, брата свого, і вбив його.” (Буття 4:3-8)
Бог не просто на Авеля і його жертву зглянувся, а на Каїна і його жертву не зглянувся. Бог так вчинив, бо він бачив мотиви, відношення серця Авеля і Каїна. Бог справедливий і в Нього нема “лицеприятия”. Він вчинив так, бо цьому була причина.
Бог не дивиться лише на твої зовнішні дії, але на твоє серце, як ти це робиш, з яким відношенням, чи належить твоє серце Йому?
Біблія нам розповідає про чоловіка, котрого звали Йосип. Йосип мав правильні відносини з Богом й тому Бог був із ним.. брати ж його заздрили йому і із-за цього продали його в рабство до Єгипту. Так буває, що коли з кимсь Бог то інші чомусь заздрять.
Але по довгім часі Бог все так повернув, що Йосип став прем’єр-міністром Єгипту і брати його змушені були кланятися йому. Зло, котре брати зробили Йосипу із-за заздрості, Бог перевернув на добро для Йосипа.
Бог не помінявся, Він Той Самий і сьогодні, Його принципи так само працюють. Так, що коли ти догоджатимеш Богові, житимеш за Його Словом то Бог буде з тобою, а інші заздритимуть тобі. Але будь-яке зло, котре тобі вчинять люди із-за заздрості, Бог поверне тобі на добро і ти будеш ще більш благословенний.
Із-за того, що Бог був з Ісусом, фарисеї, священики переслідували Його і в кінці-кінців, розіп’яли Ісуса із-за заздрості.
“Він умалив Самого Себе, прийнявши вигляд раба, ставши подібним до людини; і подобою ставши, як людина, Він упокорив Себе, бувши слухняний аж до смерті, і то смерті хресної...
Тому й Бог повищив Його, та дав Йому Ім'я, що вище над кожне ім'я,
щоб перед Ісусовим Ім'ям вклонялося кожне коліно небесних, і земних, і підземних,
і щоб кожен язик визнавав: Ісус Христос то Господь, на славу Бога Отця!” Фил. 2:7-11;
Те що Ісусу заподіяли смерть, зовсім не означало, що було покінчено з Ним. Навпаки, це був початок, це була не поразка, а перемога над злом, над дияволом, так щоб перед Ісусовим Ім'ям вклонилося кожне коліно небесних, і земних, і підземних, і щоб кожен язик визнавав: Ісус Христос то Господь, на славу Бога Отця! Алілуя!
Каїн, вбивши Авеля не покінчив з ним, але навіть через тисячоліття Авель, все ще промовляє: “Вірою Авель приніс Богові жертву кращу, як Каїн; нею засвідчений був, що він праведний, як Бог свідчив про дари його; нею, і вмерши, він ще промовляє.” Євр. 11:4;
Біблія говорить про тих хто вірний Богові в десятинах та приношеннях, тобто це ті хто віддає Богові 10% від усіх доходів та щедро жертвує, що вони будуть любим краєм, в російському перекладі “вожделенной землей”: “И блаженными называть будут вас все народы, потому что вы будете землей вожделенной, говорит Господь Саваоф.” Мал. 3:12; Тобто тобі будуть заздрити, бо Бог буде з тобою в усіх твоїх ділах, ти будеш успішним…
Заздрість – це дуже велике зло, яке штовхає людей на те, щоб говорити негативне про ту людину, котрій заздриш, робити їй щось погане. Заздрість зрікає людей на великі страждання і муки. Люди не мають спокою, бо заздрять тим, хто краще живе, всіляко злословлять їх. Писання говорить, що заздрість, це як гниль в костях. Заздрість з’їсть і те благословіння, що ти маєш. Не говорячи вже про те, що, заздрячи, ти ніколи не досягнеш успіху. В кінці-кінців ти будеш лише розчарований.
Так що, друзі, заздрити – дуже не вигідно. Заздрість не впливає на життя тих, кому ви заздрите, від заздрості страждаєте лише ви самі і члени вашої сім’ї.
Замість того, щоб заздрити, краще благословляйте всіх людей, в тому числі і ваших ворогів. Від цього ви лише виграєте, а програє диявол.
“Тіштеся з тими, хто тішиться, і плачте з отими, хто плаче!” (Римлян 12:15)
А в нас буває навпаки, ми плачемо з тими, хто радіє і тішимося з того, що хтось плаче.
Радій за чийсь успіх і ти будеш також благословенним.
Як тільки ти починаєш шукати щось погане в людині, перевір, чи ти не заздриш їй. Якщо так, то починай благословляти цю людину, говорити про неї лиш все хороше, радіти за її успіх. І таким чином ти переможеш заздрість.
Запам’ятай – заздрість найбільше шкодить тобі та твоїм близьким. І якщо ти любиш себе, любиш своїх рідних, то перестань заздрити.
Будуй правильні взаємовідносини з Богом і в тебе та в твоєму житті все буде гаразд. Тобі не прийдеться заздрити, а навпаки, інші заздритимуть тобі, або ж будуть боротися з заздрістю по відношенню до тебе.
Ходи з Богом, догоджуй Йому, люби людей, роби добро, бажай всім лише всього найкращого і ти будеш найщасливішою людиною на землі.
Юрій Рабий.

Об авторе все произведения автора >>>

Юрий Рабый, Кузнецовск Украина
Хочу пробуждения, ищу, молюсь об этом с 1991 года! Живу в Кузнецовске Ровенской области, Украина
e-mail автора: urran@ukr.net

 
Прочитано 12401 раз. Голосов 7. Средняя оценка: 4.43
Дорогие читатели! Не скупитесь на ваши отзывы, замечания, рецензии, пожелания авторам. И не забудьте дать оценку произведению, которое вы прочитали - это помогает авторам совершенствовать свои творческие способности
Оцените произведение:
(после оценки вы также сможете оставить отзыв)
Отзывы читателей об этой статье Написать отзыв Форум
Фаріон Соломія 2007-10-21 12:54:38
Дуже дякую за чудову статтю! Знайшла багато корисного для себе і по іншому поглянула на деякі свої вчинки.
 Комментарий автора:
Дякую

читайте в разделе Проповеди обратите внимание

На том берегу - Роман Щетенко
Ученикам нужно было отправиться \"на ту сторону озера\". Она лежит \"против\". Мы отделены бурным морем, но это не значит что нам не нужно высаживаться на этих берегах.

Комплекс неполноценности - Эрик

Не слушай Рабсака - Эрик

>>> Все произведения раздела Проповеди >>>

Поэзия :
План любви - Шмуль Изя

Поэзия :
Авария - Владимир Кодебский

Поэзия :
О Вечности... - Оля Акимцева

 
Назад | Христианское творчество: все разделы | Раздел Проповеди
www.ForU.ru - (c) Христианская газета Для ТЕБЯ 1998-2012 - , тел.: +38 068 478 92 77
  Каталог христианских сайтов Для ТЕБЯ


Рамочка.ру - лучшее средство опубликовать фотки в сети!

Надежный хостинг: CPanel + php5 + MySQL5 от $1.95 Hosting





Маранафа - Библия, каталог сайтов, христианский чат, форум

Rambler's Top100
Яндекс цитирования

Rambler's Top100